להתחברות

הקבוצה הכחולה | עמוד דיון

In order to view the discussion - please log in.

תוכן עניינים

למעבר לסיכום עמדת הקבוצה לחצו כאן

לקריאה

תגובות אחרונות

user profile image
מאיה בטאט
11.11.2019 17:13

אי-השוויון מתנגדת למס באופן כללי מכיוון שכל סוג של מס שכזה ייצור פגיעה בשווויון הזכויות. אין למדינה זכות לגבות פעמיים  

user profile image
מאיה בטאט
11.11.2019 17:10
אי-השוויון המס יעזור לצמצם את אי השיוויון. סינדרום צרפת מודל נזהר מהתופעה, עי הגבלת תקרת המס הרס המוטיבציה מזהירה מהרס המוטיבציה כי יש מוטיבציה לשמור על ההון ולכן עלולים לברוח מעמד היורשים מציעה מס עיזבון לפי מעמד היורשים מיסוי פרוגרסיבי מציעה מס שבא לצמצם את הפערים
user profile image
מאיה בטאט
11.11.2019 17:04
אי-השוויון הרעיון העומד בבסיס הטענה הוא צמצום פערי אי השוויון בצורה היעילה ביותר. דאגה לחלשים יעודד מורישים עשירים להשאיר את ההפרש של המס לעניים בעד לתת, נגד מיסוי מודל מיסוי שמאפשר אופציה לעקוף מיסוי ועדיין לתרום לקהילה מעמד היורשים על פי המודל המוצע גובה מס הירושה ייקבע על פי רמת הון היורש. מיסוי פרוגרסיבי מציע מס אשר מתאים עצמו לגובה ההון של היורש.
user profile image
אלון שטופמן
11.11.2019 16:53

אין למדינה זכות לגבות פעמיים בסיס עיקרי לטענה  

user profile image
אלון שטופמן
11.11.2019 16:50

אי-השוויון הבסיס של הטיעון מיסוי פרוגרסיבי הסבר פרקטי סינדרום צרפת התייחסות אבל עם הסתייגות

user profile image
אלון שטופמן
11.11.2019 16:47

מיסוי פרוגרסיבי נשען על הבסיס של האי שוויון אי-השוויון מהווה בסיס לטענה

user profile image
טל שוחט
5.11.2019 11:14

לדעתי, הפיתרון המתאים ביותר לסוגייה הוא ביטול מיסוי ירושות ככלל. הכסף והרכוש המרכיבים את הירושה עברו תהליכי מיסוי רבים בתקופת שייכותם למוריש, ואלו גזרו ממנו נתחים רבים. גזירת סכומים נוספים מן הירושה רק בשל החלפת הכותרת שלה נתפסת בעיני כסיבה לא מספקת ולא אתית. נוסף על כך, אני לא מצליחה לחשוב על דרך מיסוי שתעשה צדק עם כל הפלחים באוכלוסייה, שכן כל דרך מתעדפת קבוצה אחת על חשבון השניה באופן לא שיוויוני.

user profile image
שירה רוט
4.11.2019 21:26
לדעתי צריך לנסות לצמצם את הפערים בחברה כיוון שבמדיניות הכלכלית והחברתית בישראל קשה מאוד לשנות את הסטטוס אליו אתה נולד (כמו שראינו גם בארה"ב). מס ירושה, כמו כלל המיסים, הוא כלי שיכול לצמצם במעט פערים אלו ולכן אני בעד שיוחל בישראל. לדעתי גובה המס בישראל צריך להיות פרוגרסיבי בהתאם למצבו הכלכלי של מקבל הירושה וגובה הירושה, כשהכיוון הכללי הוא לקחת מס רק מאוכלוסייה יחסית מצומצמת, שגביית המס לא תפגע בה בצורה משמעותית. יש ליצור מחשבון עם תקרה לא גבוהה מידי (שלא יקרה מה שקרה בצרפת) אשר יחשב את אחוז המס שיילקח מהירושה בהתייחס למקבל הירושה וגובה הירושה. המטרה היא להגיע למס מידתי שישמר את האינטרס של בעלי ההון לשמור על הונם ולהשאר בארץ ועם זאת יוכל לעזור בניסיון לצמצום פערים בחברה.
user profile image
גבריאל פאר
4.11.2019 17:44

לדעתי, הפתרון ה"אידיאלי" הוא פתרון של מיסוי פרוגרסיבי על עיזבון. אני חושב שצריך לקחת מס מהעיזבון לפי כמות ההון של היורש, ולא לפי מידת ההכנה/גודל העיזבון של הנפטר. כלומר אם ליורש יש הון גדול, הוא ישלם יותר מס על הירושה, ואם ליורש יש מעט הון הוא ישלם מעט מס.  כך, הפתרון לא מביא בהכרח למיסוי גבוה על נפטרים עשירים ומיסוי נמוך על עניים. כך יהיה למעשה אינטרס לעשירים להוריש יותר הון לעניים, והדבר עשוי לעודד צמצום פערים בין עשירים לעניים.

מקורות קשורים

סטודנטים